Notifikacija Fiditasa za tri EU direktive

Certifikacija proizvoda s ciljem osiguranja zaštite od nekontrolirane eksplozije zahtijeva specifična iskustva, znanja i vještine, a gubitak fokusa kod ocjenjivanja sukladnosti predstavlja neprihvatljiv rizik.

Fiditas je postao novo EU prijavljeno tijelo broj 2829, jedno od pet EU prijavljenih tijela u svijetu potpuno orijentiranih na protueksplozijsku zaštitu, koje je zadovoljilo stroge kriterije i međunarodnim akreditacijama dokazalo kompetencije za certifikaciju proizvoda prema zahtjevima 2014/34/EU (ATEX), 2014/28/EU (civilni eksplozivi) i 2013/29/EU (pirotehnička sredstva).

Nakon izdavanja nacionalnih rješenja za ovlaštenja, Ministarstvo unutarnjih poslova RH prijavilo je Fiditas Europskoj komisiji kao tijelo koje zadovoljava sve kriterije za ocjenjivanje sukladnosti proizvoda za jedinstveno tržište EU i EEA prema zahtjevima direktiva 2014/34/EU, 2014/28/EU i 2013/29/EU. Ovom notifikacijom Fiditas je postao jedino EU prijavljeno tijelo za certifikaciju opreme namijenjene uporabi u eksplozivnoj atmosferi, zaštitnih sustava, eksploziva za civilnu uporabu te pirotehničkih sredstava u Republici Hrvatskoj.