Fiditas je IECEx certifikacijsko tijelo

24. siječnja 2020. IECEx globalni sustav za ocjenjivanje sukladnosti opreme i usluga za eksplozivne atmosfere prihvatio je Fiditas za certifikacijsko tijelo u shemi certifikacije Ex opreme. Ovim prihvaćanjem uspješno smo izvršili zadatak iniciran nakon zatvaranja Ex-Agencije u siječnju 2019. godine i postali jedno od samo dva međunarodna certifikacijska tijela u svijetu koja također imaju važeću notifikaciju kod Europske komisije kao Prijavljeno tijelo za direktive 2014/34/EU (ATEX), 2014/28/ EU (civilni eksplozivi) i 2013/29/EU (pirotehnički proizvodi).

Sve to ne bismo postigli bez marljivog timskog rada našeg izvrsnog osoblja. Ovim dostignućem uspjeli smo osigurati nastavak ATEX i IECEx usluga u Republici Hrvatskoj s kontinuitetom od više od 70 godina Ex ispitivanja i certificiranja u našem dijelu svijeta za domaće i globalno tržište.

Ostajući usredotočeni na protueksplozijsku zaštitu u industriji, uspjeli smo privući kompetentne inženjere iz bivše Ex-Agencije i akumulirati više od sto šezdeset godina iskustva u ovom specifičnom polju znanosti i tehnologije, što nas čini potpuno spremnima za ispunjavanje zahtjevnih zadaća za klijente na bilo kojoj lokaciji svijeta.

Posebna zahvala pripada upravi našeg pridruženog IECEx ispitnog laboratorija DNV GL Presafe iz Norveške, koja je prepoznala naš potencijal u 2017. godini i razvila odličnu i održivu suradnju s nama na zahtjevnim off-shore i kopnenim projektima. Veliko hvala i zemljama članicama IECEx-a na pozitivnom glasovanju o našem prihvaćanju u IECEx skupinu certifikacijskih tijela, hvala našim novim i dosadašnjim klijentima i svima drugima koji su nas podržali.